Hmm z Okazji że powróciłem do mf to napisalem mały poradnik więc:D
Witajcie Wszyscy. W moim poradniku chciałbym pomóc wam do zrobienia dobrych statystyk =) )
Więc na początku najlepiej zrobić maga tak do 10 lvl. Gdy ktoś ma nadmiar kasy może potem
zrobić resa na woja gdyż na 10 lv, wchodzi ogromny topór który jest naprawde dobry^^
Lecz jednak chciałbym zacząc od początku. Jest kilka myków jak na początku być dobrym.
W domku, w którym zaczynamy gre, jest kominek --> gdy w niego wejdziemy, dostajem +500g,
które na początku bardzo dużo daje. Więc na początku nie opłaca się dawać wogóle w inteli-
gencje. Ja nigdy w nią nie dawałem i zawsze mi bardzo dobrze szło ^^ Wystarczą dobrze rozdane
statki. Drugim trickiem na kaske, jest to, że gdy uzbierasz 5 skór z dzika i dasz je kolesiowi
w karczmie dostajesz gem lodu, który sprzedajesz za 2500 i dodatkowe 1000g. Wtedy można kupić
leczenie. Kosztuje one 5000g, ale naprawde się opłaca je kupić. Bez leczenia z nikim dobrym
niewygramy, a nad tymi którzy o nim nie wiedzą -> mamy bardzo dużą przewagę. Na początek inteligencję
najlepiej ustawić: Procent hp <=52%. Wtedy raczej nikt nas nie zabije;)). Pamiętajcie aby zawsze mieć
dokładny ekwipunek na wasz lvl, bez niego nawet nie walczcie! Kolejnym dobrym trickiem są
kawałki kaktusa. Dzięki nim jesteśmy praktycznie niezwyciężeni(Chyba że trafi się ktoś kto nas
weźmie na speeda). Dodają one +500hp i +400many. Dzięki temu mamy dużo dodatkowych leczeń za pomocą
gemu leczącego, oraz również uzdrawiają nam hp. Jednak one są drogie, i trzeba mieć kumpla na
wyższym lvl, który nam je wystawi w 1 miastach =) . Moim sprawdzonym trickiem (gdy zrobimy sobie
atrybuty ognia(langenburg-2 miasto), oraz wiatru(urkaden-3 miasto), i gdy kupimy sobie gem ognia
oraz wiatru, możemy w inteligencji ustawić aby 50% postać używała wiatru, i 50% ognia. Jest to dybry
myk, bo gdy ktoś ma zrobiony atrybut ognia, a wiatru nie - to gdy uderzymy go ogniem to nie zabierzemy
mu połowy zycia więc się nie uleczy, i potem trafimy go wiatrem i pada;) Żeby zarobić kase na małym
lvl dobre jest skupowanie skór z dzika na targu, wtedy piszemy do jakiegoś wyższego lvl czy nie kupi
od ciebie np:100 skórek z dzika(oczywiście im lepiej tym więcej osób kupi) wtedy sprzedajemy je za
większą cene(do 250g za sztuke!!). Moim osobistym trickiem w rozkładaniu stat jest to-- iz licze
ile mój gem któym atakuje, zabiera mi many. Gdy np zabiera 24 many, to robie tak, aby wystarczyło
mi dokładnie na 4 strzały(dokładnie), czyli mam wtedy 96 many(to był przykład). Na początku nie
opłaca się dawać się dużo w obrony, tylko w speeda, to podstawa.( ja np na 6 lvl mialem dane zero
w inte i wite).
Teraz chciałbym opisać troszke o magu i woju.
Zaczne od woja. Podstawą u woja jest szczęście i speed, bo czym jest woj bez krytyków? Niczym!
Gdy woj nie zadaje krytyków każdy mag ma nad nim przewage, bo ma dużooo many i leczenie ^. A speed
jest potrzebny po to żeby nie brali nas na speeda. Wystarczy żeby nikt nie dostawał double ciosów,
ale żeby woj zadawał krytyki. To jest podstawa dlatego pamiętaj żeby odpowiednio dawać w szczęscie.
(Możesz do mnie napisać na gg, to pogadamy na temat statów ^^ ). Ważne jest żeby mieć odpowiednie gemy
. Najważniejsze oczywiście hp, szczęścia i szybkości. Siły można mieć zawsze mniej.
Teraz kolej na maga. Mag ma lepiej ponieważ ma leczenie, dzięki któremu przy dobrych statach będzie
się leczył i leczył w nieskończoność. A jego bolączką jest to że w końcu mana się kończy:D.
U niego gemy trzeba dobierać nieco inne. Należy mieć hp plusy, szybkośći, szczęscia można mieć dużo mnie
(np:1lub2) i magii. To jest u maga podstawa. No i trzeba mieć leczenie na full i gem atakujący
na full^^ off Course:D
Teraz opisze hybryde oraz anty.
Osobiście grałem i hybrydą i anty. Hybryda to taka postać która inwestuje bardzo dużo w speeda oraz w atak,
aby mieć przewage nad przeciwnikiem. Natomiast anty, daje więcej w obrony i atak
Jako Hybryda najlepiej byłem 4 w rankingu, wygrałem 3 turnieje. Jako anty byłem najlepiej 7 w rankingu, ale
nigdy mnie nikt nie zabił ^(chodzi o to że jak byłem anty woj, to żaden woj mnie nie rozwalił)
Jeśli masz prośbe w ustawieniu inteligencji, lub stat pisz na moje gg:3471976
Pozdrawiam. Dawniej Cerdin(Frysciu), teraz Serowel!!
Jak zobacze gdzie indziej mój poradnik to [cenzured]